Vår historia

Den här historien startar redan året 1960. Då köper Bengt Ivan sin första lastbil, en Scania -75, av åkaren Olle Berglund.

På uppdrag av dåvarande vägverket skötte han sandning och plogning på vintern och gruskörning på sommaren. Som medlem i Junsele lastbilscentral ökar antalet uppdrag i och med kraftverksbyggena.

1966 köper han av Ernst Andersson sin första nya lastbil en Scania -76 super, timmerkörning har nu också blivit en del av vardagen. Tre år senare införskaffas den första boggibilen.

Mellan åren 1975-1988 expanderar företaget , Bengt Ivan har nu ca 10st anställda ,arbetena utförs till stora delar åt vägverket, SCA, Graningeverken, Vattenfall, Sollefteå kommun, Fräsbolaget, HN, och Skanska.

Vi har nu kommit fram till det mest händelserika året hittills i företagets historia, 1989 lägger företaget ett anbud på ett schaktnings arbete vid Slagnäs kraftverk åt Kraftbyggarna. Jobbet tas hem. Samma år investerar företaget i ytterligare 4st enheter.

Företaget sysselsätter nu ca 18st anställda. Under åren 1993-1994 söker vi oss upp till entreprenören Rolf Björklund i Nyåker där vi i omgångar får vara med om att bygga järnväg och bilväg, ett mycket intressant projekt.

Nästa stora projekt börjar sommaren -94, vi kommer i kontakt med ett helt nytt sätt att förstärka vägslänter. Nämnforsnipan i Näsåker skall förstärkas och detta görs med jordspikar i titan som borras ner i backen tillsammans med cement. I samverkan med vägverket utvecklar vi den här metoden under några år. Något vi var ensamna om var att kunna borra och samtidigt injektera i minusgrader. Vi utför även jordspiksuppdrag åt Skanska i Avesta (Forsbruk), BESAB (Falun – Grycksbo ) och PÅLAB (Åre).

Året är nu 1998 och företaget Nova Wood har etablerat sig i Junsele och tågsjöberg. Där sköter vi  transporterna till bl, a  Röros och Lillerönninge Norge, en stor kund i Sverige blir SP fönster.

Under början av 2000 talet har vi fortsatt med injekterings uppdrag i Åre, Umeå, Avesta, Sundsvall och Falun. Timmerkörning åt Timmer Körarna i Sollefteå tar nu också en stor del av vår tid under vinter halv året samt plogning åt Sundfrakt. Sommartid är gruskörning den stora stöttepelaren.

Från och med den första dec 2012 så har företaget startat en ny historia med  nybildat AB.Med vänliga hälsningar/ Anders Stenmark